Investeringsgull fra K.A.Rasmussen

Gull er mer enn et kjede rundt halsen, en ring på fingeren og mansjettknapper i smykkeskrinet, gull kan også på grunn av sin relativt stabile verdi, handles av investeringsgrunner – da gjerne i form av mynter og barrer.

Hos K.A.Rasmussen møtes du av erfarne rådgivere som ser på dine muligheter og forutsetninger for å handle gull og sølv som en mulig langsiktig investering.

Kjøpe gull og sølv – en langsiktig investering

Du kan sammenligne det å kjøpe gull eller sølv med å sette verdiene dine i fond eller aksjer, likevel er edelmetaller mer håndfast – noe mange investorer setter pris på som en ekstra trygghet. Historisk har både gull og sølv blitt sett på som et alternativ til sikring av formue og verdier.

Altså er det å handle gull og sølv ikke en løsning for de som vil oppleve rask verdiøkning. Investering i metaller må ses på som en langsiktig fysisk investering.

Relativt stabil gullpris

Gjennom årene har gull blitt sett på som en god investering i tider med høy inflasjon. Dersom man sammenligner gull med andre råvarer på markedet,
så er gullprisen relativt stabil, og verdien på gull følger sjelden resten av markedsøkonomien.

Tvert imot stiger verdien på gull som regel i krisetider, samtidig som verdien på andre investeringer ofte går ned.Gull har ikke lenger en sentral posisjon i internasjonal finans, men er fortsatt en trygg havn, en portefølje-diversifiserer og en viktig del av sentralbankenes valutareserver.

Investere – hva koster gull og sølv?

Når vi snakker om pris på gull og sølv, så benyttes ofte betegnelsen spotpris. Spotprisen er basert på en troy unse (31,1035 gram) 99,9% rent gull eller sølv på internasjonale børser. Dette er den til enhver tid rådende markedsprisen på gull og sølv, og bestemmes av en rekke faktorer som avhenger av tilbud og etterspørsel i det globale finansmarkedet.

På våre nettsider kan du enkelt følge metallprisene fra dag til dag, og sammenligne priser i vår historiske graf ved å velge ulik valuta og forskjellige metaller innen et bestemt tidsrom. Kjøp ditt investeringsgull- og sølv i vår nettbutikk, eller per tlf/epost. Snakk også med våre rådgivere for å høre mer om hvorfor det kan være verdt å investere i gull og sølv.

Investor eller samler?
Dette er fordelene med å investere i gull og sølv

Vi kan altså oppsummere med at mange ser på gull og sølv som en smart råvare å binde opp verdier i, fordi det har vist seg som en trygg investering over tid, fordi edelmetaller aldri taper seg helt i verdi og fordi det er enkelt å overføre mellom parter. Det er trygt å kjøpe edelmetaller hos oss i K.A.Rasmussen. Vi har 150 års erfaring og konkurransedyktige priser. Våre forsendelser er selvfølgelig alltid forsikret på tryggeste vis.

Kjøpe barrer eller mynter?

Med tanke på det i Norge må påberegnes 25% moms ved kjøp av gull- og sølvbarrer, så velger de fleste å kjøpe investeringsmetaller i form av mynter.

Lagring av investeringsmetaller

Vi anbefaler at du skaffer en godkjent safe for trygg oppbevaring av dine edleste verdier, tenk over dette før du kjøper investeringsmetaller.
Vi i K.A.Rasmussen kan også være behjelpelige med lagring for deg som ønsker å investere i betydelige mengder edelmetaller.

Gull og sølv i gave – en unik overraskelse og en smart investering

Det å gi bort gull eller sølv i gave, for eksempel i form av eksklusive og glitrende mynter, er det samme som å gi bort varige minner. Gull og sølv kan også øke i verdi ettersom årene går og markedet endrer seg, og kan sånn sett vise seg å være en verdifull gave å gi bort til noen.

Se på det som en investering på vegne av noen du er glad i, til en av livets mange store anledninger. Les mer om dette her: https://karasmussen.com/gull-og-solv-er-en-langsiktig-investering/tidlose-gaver-som-er-gull-og-solv-verdt/