Investere i sølv

Vær trygg på at vi er et trygg og erfaren leverandør når du skal kjøpe sølv.

Våre forsendelser er alltid fult forsikret og med oss er du sikret konkurransedyktige priser.

Når lønner det seg å investere i sølv?

I tider med økonomisk usikkerhet ser vi gjerne at interessen for å investere i sølv og andre edelmetaller, øker. Selv om man kan sammenligne det å kjøpe sølv med å sette verdier i fond eller aksjer, er sølv nemlig noe mer håndfast og helt uten motpartsrisiko, noe mange setter pris på som en ekstra trygghet. På grunn av sin relativt stabile pris, har sølv derfor blitt sett på som en god investering i tider med høy inflasjon.

Hvordan kjøpe sølv hos K.A.Rasmussen?

I nettbutikken vår får du enkelt oversikt over produktene og edelmetallene vi tilbyr. Alt du trenger å gjøre for å handle i nettbutikken, er å opprette en bruker!. Dersom du vil snakke med en rådgiver før du gjennomfører en investering, er vi tilgjengelig for deg via e-post: investering@karasmussen.com og
på telefon: 800 41 941.

Sølv faller og stiger i verdi på lik linje med andre investeringsobjekter, men sølv vil likevel alltid eksistere – og aldri miste sin verdi. Sølv har fungert som betalingsmiddel i årtusener, og er i dag fortsatt en viktig handelsvare som brukes i en rekke industriprodukter.

Fordeler ved å investere i sølv

Det å investere i sølv kontra gull, er et billigere investeringsalternativ og dermed en god start for en som skal investere i edelmetaller for første gang. Med tanke på at sølv vektmessig har lavere verdi enn for eksempel gull, kreves det gjerne et større kjøp dersom målet er å oppnå en eventuelt fortjeneste i fremtiden.

Investere i form av mynter eller barrer?

Investeringsmynter gis ut av de ulike landenes egne myntverk, noe som sikrer en statlig garanti på myntenes renhet og vekt. Fordelene med mynter er at det er enklere å håndtere, og noe lettere å omsette sammenlignet med barrer. Med tanke på at i Norge må det påberegnes 25% moms ved kjøp av gull- og sølvbarrer, så velger de fleste å kjøpe investeringsmetaller i form av mynter. Les mer om investering her.

Investere i sølvmynter – et smart sted å begynne

Før du investerer i sølv, anbefaler vi deg å ha med i vurderingen at sølv har en lavere vektverdi sammenlignet med gullmynter. For deg som ønsker å utføre din første investering i edelmetaller, kan sølv være en god begynnelse med tanke på den lavere prisen.

Hvilke sølvmynter er det lurt å investere i?

Vi har valgt å ta inn en rekke populære sølvmynter som er lett omsettelig dersom du en dag har et ønske om å selge din investering.
Den mest solgte mynten er den Kanadiske 1oz Maple Leaf sølvmynt.

Hva er forskjellen på sirkulerte og usirkulerte sølvmynter?

Usirkulerte mynter kommer direkte fra myntprodusent, og har ikke vært i hendene på noen andre. Når vi derimot kjøper inn sølvmynter fra noen som ønsker å selge sine private mynter, får den definisjonen sirkuelert mynt.

Hvorfor har sirkulerte og usirkulerte mynter forskjellige priser?

At en mynt er definert som sirkulert betyr ikke at den er av mindre verdi enn en som er usirkulert. Vi ber deg være obs på at sirkulerte mynter kan ha vært tatt ut av sin emballasje og dermed er mer utsatt for både riper og hakk i metallet. Vi har derfor tatt et valg om å selge disse myntene til en noe redusert pris.

Ofte stilte spørsmål

Hva er spotpris?

Når vi snakker om pris på sølv og gull, så benyttes ofte betegnelsen spotpris. Spotprisen er basert på en troy unse (31,1035 gram) 99,9% rent gull eller sølv på internasjonale børser. Dette er den til enhver tid rådende markedsprisen på gull og sølv, og bestemmes av en rekke faktorer som avhenger av tilbud og etterspørsel i det globale finansmarkedet.

Forsikret forsendelse

Alle våre forsendelser er forsikret – og mynter! Dersom du allikevel ønsker å fysisk hente myntene eller barrene dine, kan du avtale henting ved bestilling.

Leveringsbetingelser

Vi sender alle lagerførte varer så raskt som mulig. Bestillinger foretatt før klokken 14.00 sendes normalt samme dag.

Forskuddsbetaling før utlevering

Mynter og barrer må forskuddsbetales før de sendes eller utleveres. K.A.Rasmussen AS belaster reelle fraktkostnader.

Selge dine investeringsmetaller?

Dette gjør du enkelt ved å bestille en gratis og forsikret returforsendelse. Dersom du ikke vil sende dine investeringsmetaller i posten, kan du levere det direkte til oss enten på Hamar eller ved vårt kontor i Oslo.
Les mer om hvordan du sender inn dine investeringsmetaller her.