Platina/PGM katalysator

Pioner i utviklingen av den første katalysatoren for salpetersyreproduksjon i Norge

Allerede i 1932 deltok K.A. Rasmussen i pionerutviklingen av den første katalysatornettpakken for salpetersyreproduksjon i Norge. Vi har siden da jobbet med kontinuerlig utvikling innen området, og har bidratt til solid, nordisk kompetanse på området.

En viktig del av å levere høykvalitetsprodukter på dette området er kvaliteten på råvaren. Nettopp derfor har vi fokus på å optimalisere vår egen raffineringsprosess for å sikre en renhet på minimum 999,5 på alle metaller vi benytter i vår produksjon.

Skreddersydde katalysatorsystemer

Katalysatorsystemer for oksidasjon av ammoniakk i salpetersyreproduksjon er skreddersydd for å passe til de spesifikke forholdene til den gitte reaktoren. Forbrenningsutbytte, levetid/kampanjelengde, PGM-verdi for installasjon og metalltap beregnes for å sikre ett best mulig løp for våre kunder.

Dette vil bli ivaretatt for hver reaktortype (atmosfærisk, lavt, middels, eller høyt trykk), som alle krever sin egen spesifikke sammensetning av PGM-nettpakker.

Generell dimensjon og meshdetaljer:

  • Trådtykkelse: Typisk 60-120 µm
  • Vevde nett: Mesh 16-32 tråder/cm i varp med innlegg, dvs 256-1024 mesh/cm 2
  • Strikkede nett: Nett strikkes med ett eller to trådsett/varp. Vekten av strikkede nett vil være omtrent den samme som ved vevd avhengig av mønster. Det finnes et bredt spekter av varpstrikkeoppskrifter som gir fleksibilitet for tilpasning og optimalisering.
  • Strikkede nett fra oss er utviklet for å gi et stort antall små lysåpninger for å sikre jevn strømningskarakteristikk for best ammoniakkoksidasjonsevne.

Gull, sølv, FeCrAl og kobber kan også leveres som strikkede eller vevde nett i tillegg til PGM-katalysatorsystemer.

Kontakt oss for mer informasjon

PGM catalyst and catchment gauzes brosjyre