Investere i gull

Gullmynter - investere i gull

Det er trygt å investere i gull hos oss!

Forsikret forsendelse, 150 års erfaring med edle metaller og konkurransedyktige priser!

Når er det smart å investere i gull?

I tider med økonomisk usikkerhet ser vi gjerne at interessen for å investere i gull øker. Selv om man kan sammenligne det å kjøpe gull med å sette verdier i fond eller aksjer, er gull nemlig noe mer håndfast og helt uten motpartsrisiko, noe mange setter pris på som en ekstra trygghet. På grunn av sin relativt stabile pris, har gull derfor blitt sett på som en god investering i tider med høy inflasjon.

Invester i edelmetaller på nett

Hvordan gjennomføre en investering i gull?

Vår oversiktelige nettbutikk gjør det enkelt for deg å investere i gull og sølv. Alt du trenger å gjøre er å opprette en bruker her.

Noe du lurer på før du handler? Kontakt våre dyktige rådgivere på investering@karasmussen.com eller 800 41 941.

Gull faller og stiger i verdi på lik linje som andre investeringsobjekter, men gull vil alltid eksistere – og aldri miste sin verdi

Historisk sett har gull hatt en tendens til å stige i verdi i nedgangstider. For mange blir gull derfor sett på som en trygg investering når inflasjon og nedgangstider truer valutaverdier og verdipapirer.

Investere i form av mynter eller barrer?

Investeringsmynter gis ut av de ulike landenes egne myntverk, noe som sikrer statlig garanti på myntenes renhetsgrad og vekt. Fordelene med mynter er at det er enklere å håndtere, og noe lettere å omsette sammenlignet med barrer. Med tanke på at det i Norge må påberegnes 25% moms ved kjøp av nye gull- og sølvbarrer, så velger de fleste å kjøpe investeringsmetaller i form av mynter. Les mer om investering her.


Kjøp sirkulerte gullbarrer til reduserte priser

Nå kan du kontakte oss for å investere i brukte og sirkulerte gullbarrer – til en lavere kostnad enn ved kjøp av nye barrer. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat om hvilke gullbarrer vi har tilgjengelig og hva du kan kjøpe dem for. Kontakt oss på e-post eller på telefon: 625 12 710.

Hvilke gullmynter er det lurt å investere i?

Før du investerer i gull, anbefaler vi at du gjør din egen vurdering om hva som passer best inn i din portefølje. Sortimentet vårt består av en rekke populære mynter som er lett omsettelige ved et eventuelt ønske om salg. Den mest solgte mynten er 1 oz Maple Leaf.

Invester i gull - usirkulert gullmynt

Hva er forskjellen på sirkulerte og usirkulerte gullmynter?

Usirkulerte mynter kommer direkte fra myntprodusent, og har ikke vært i hendene noen andre. Når vi derimot kjøper inn gullmynter fra noen som ønsker å selge sine private gullmynter, får den definisjonen sirkulert mynt.

Invester i gullmynt

Hvorfor har sirkulerte og usirkulerte mynter forskjellige priser?

At en mynt er definert som sirkulert betyr ikke at den er av mindre verdi enn en som er usirkulert. Vi ber deg være obs på at sirkulerte mynter kan ha vært tatt ut av sin originale emballasje og er dermed mer utsatt for både riper og hakk i metallet. Vi har derfor tatt et valg om å selge disse myntene til en noe redusert pris.

Ofte stilte spørsmål

Hva er spotpris?

Når vi snakker om pris på gull og sølv, så benyttes ofte betegnelsen spotpris. Spotprisen er basert på en troy unse (31,1035 gram)99,9% rent gull eller sølv på internasjonale børser. Dette er den til enhver tid rådende markedsprisen på gull og sølv, og bestemmes av en rekke faktorer som avhenger av tilbud og etterspørsel i det globale finansmarkedet.

Forsikret forsendelse

Alle våre forsendelser er forsikret – også mynter! Dersom du allikevel ønsker å fysisk hente myntene eller barrene dine, kan du avtale henting ved bestilling.

Leveringsbetingelser

Vi sender alle lagerførte varer så raskt som mulig. Bestillinger foretatt før klokken 14.00 sendes normalt samme dag.

Forskuddsbetaling før utlevering

Mynter og barrer må forskuddsbetales før de sendes eller utleveres. K.A.Rasmussen AS belaster reelle fraktkostnader.

Selge dine investeringsmetaller?

Det gjør du enkelt ved å bestille en gratis og forsikret returforsendelse. Dersom du ikke vil sende dine investeringsmetaller i posten, kan du også levere det direkte til oss enten på Hamar eller ved vårt kontor i Oslo.
Les mer om hvordan du kan selge dine investeringsmetaller her.