Myyntiehdot

 K.A. Rasmussen Oy:n verkkokaupan yleiset toimitus- ja käyttöehdot kuluttaja-asiakkaille (Ehdot) 

Voimassa 1.8.2023 alkaen 

Yhteenveto toimitus- ja käyttöehtojen pääkohdista – luethan myös yksityiskohtaiset toimitus- ja käyttöehdot: 

  • Toimitamme Tuotteita Manner-Suomeen. Vähimmäistilaus on 30 euroa. Hintoihin lisätään toimituskulut valitun toimitustavan mukaisesti. 
  • Tilaamasi Tuotteet pyritään toimittamaan tilausvahvistusta seuraavien 1-5 arkipäivän kuluessa. 
  • Hyväksytyt maksutavat: verkkomaksu suomalaisten verkkopankkien kautta, korttimaksu (Visa, Visa Electron, MasterCard ja Business Eurocard). 
  • Verkkokaupan kuluttaja-asiakkailla on oikeus peruuttaa tilauksensa ilmoittamalla siitä Yhtiölle 14 vuorokauden kuluessa Tuotteen tai viimeisen toimituserän vastaanottamisesta. Rajoitukset peruuttamisoikeuteen on mainittu näiden Ehtojen kohdassa 8. Sinun tulee palauttaa Tuotteet viivytyksettä ja viimeistään 14 vuorokauden kuluessa em. peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Käyttäessäsi kuluttajansuojalain mukaista peruuttamisoikeuttasi, Yhtiö palauttaa saamansa maksun näiden Ehtojen kohdassa 8 mainittuja kuluja lukuun ottamatta. Asiakas vastaa virheettömien Tuotteiden palauttamisesta johtuvista välittömistä kuluista. 
  • Sinulla on vastuu Tuotteesta siihen saakka, kunnes olet päättänyt pitää Tuotteen. Mikäli olet käyttänyt Tuotetta tai käsitellyt sitä huolimattomasti, vastaat Tuotteen arvon alentumisesta enintään Tuotteen täyteen arvoon saakka. 

K.A. Rasmussen Oy 
Osoite: Eteläranta 14, 00130 Helsinki 
Puhelin: 010 337 5000 (ma-pe klo 8.30–16) 
Sähköposti: info@rasmussen.fi 

Voit myös hoitaa tilaukseesi liittyviä asioita Verkko-ostajan palvelut –sivulla; saat linkin sivulle maksuvahvistuksen yhteydessä. 

Yksityiskohtaiset toimitus- ja käyttöehdot kuluttaja-asiakkaille 

1. Ehtojen soveltaminen 

Näitä Ehtoja sovelletaan K.A. Rasmussen Oy:n (y-tunnus: 0908324-4, osoite: Eteläranta 14, 00130 Helsinki) (”Yhtiö”) verkkokauppaan osoitteessa verkkokauppa.rasmussen.fi (”Verkkokauppa”) ja Verkkokaupan tuotteita (”Tuotteet”) koskeviin tilauksiin sekä myyntitapahtumiin kuluttajakaupassa. 

Yhtiö pidättää oikeuden koska tahansa muuttaa näitä Ehtoja. Muutetut Ehdot soveltuvat tilauksiin, jotka on tehty Yhtiön ilmoittamana voimaantulopäivänä ja sen jälkeen. 

TILAAMALLA TUOTTEITA VERKKOKAUPASTAMME HYVÄKSYT NÄMÄ EHDOT. Hyväksymällä nämä Ehdot, hyväksyt myös, että voimme lähettää sinulle sähköpostia tai tekstiviestejä tilaukseesi liittyvissä asioissa. 

Yhtiö käyttää evästeitä verkkosivustollaan verkkokauppa.rasmussen.fi verkkokauppapalvelun tarjotakseen. Huomaathan, että mikäli olet asetuksissasi estänyt evästeiden käytön, tämä voi vaikuttaa Verkkokaupan käyttökokemukseesi. 

2. Tilaaminen ja asiakkuus 

Toimitamme Tuotteita vain Manner-Suomeen. Vähimmäistilaus on 30 euroa. 

Tilataksesi sinun tulee 

  • antaa nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, maksutiedot sekä muut tarpeelliset tiedot; 
  • olla vähintään 18-vuotias ja 
  • olla käyttämäsi voimassaolevan maksu- tai luottokortin tai sähköisen maksuvälineen käyttäjätunnusten luvallinen haltija. 

Tilaaminen Verkkokaupasta ei vaadi rekisteröitymistä. Jos rekisteröidyt Verkkokaupan asiakkaaksi, luot itsellesi samalla henkilökohtaisen tunnisteen (käyttäjätunnus) sekä salasanan. Mikäli olet jo asiakkaamme, mutta et ole asioinut Verkkokaupassa aikaisemmin, otathan yhteyttä, niin lähetämme sinulle käyttäjätunnuksen ja salasanan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. 

Yhtiö varaa oikeuden hyväksyä kaikki Verkkokaupan asiakkaat ennen toimitusta. 

Säilytä salasana suojattuna kaikissa tilanteissa, sillä olet henkilökohtaisesti vastuussa kaikista ostoista, jotka on tehty käyttämällä käyttäjätunnustasi ja salasanaasi. Mikäli käyttäjätunnus tai salasana unohtuu, olethan sähköpostitse yhteydessä asiakaspalveluumme (sähköpostiosoite: info@rasmussen.fi). 

Henkilötietojen käsittelyyn soveltuvat rekisteriselosteessa (https://karasmussen.com/ehdot/asiakas-ja-suoramarkkinointirekosterin-tietosuojaseloste/) esitetyt periaatteet. Henkilötietojen ja maksutietojen välittäminen tapahtuu suojattua yhteyttä käyttäen. 

3. Tilausten käsittely ja sopimuksen syntyminen 

Tilauksesi on tarjous ostaa Tuotteita, jotka on lueteltu tilauksessasi. Pidätämme oikeuden olla hyväksymättä epätavallisia tilauksia tai tilauksia, joita ei mielestämme ole tehty vilpittömässä mielessä. 

Vastaanotettuamme tilauksesi lähetämme sinulle sähköpostitse vastaanottokuittauksen, joka sisältää tilausnumeron ja tilaamiesi Tuotteiden tiedot. 

Maksettuasi tilauksesi saat sähköpostiisi myös maksuvahvistuksen. Viesti sisältää linkin Verkko-ostajan palvelut -sivulle, jossa voit hoitaa mm. tuotepalautukset ja reklamaatiot toimituksen kaikissa vaiheissa. 

Tilauksesi hyväksyminen ja sopimuksen syntyminen sinun ja Yhtiön välillä tapahtuu vasta, kun olemme lähettäneet sinulle tilausvahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tilausvahvistus on tosite ostoksestasi ja toimii myös mahdollisena takuutodistuksena. Suosittelemme, että säilytät sen mahdollista jatkokäyttöä varten. 

4. Tuotetiedot 

Tilatessasi Tuotteita sinun tulee varmistua siitä, että ostamasi Tuotteet sopivat käyttöösi. Voit käyttää Verkkokaupan Tuotteista tarjoamaa tietoa tarkistaessasi sopivuutta. Mikäli Verkkokaupan sisältö eroaa jonkin muun www-sivuston tai muun tietolähteen kanssa, Verkkokaupassa ostohetkellä esitetyt tiedot saavat etusijan muihin tietoihin nähden. Yhtiö ei vastaa Tuotteen soveltuvuudesta erityisesti sinun käyttöösi. 

5. Tuotteiden saatavuus ja toimitusaika 

Sivuillamme esiintyvät Tuotteet ovat osa Yhtiön tuotevalikoimaa. Pystymme nopeisiin ja edullisiin toimituksiin myös muiden tuotteiden osalta – älä siis epäröi pyytää tarjousta myös muiden tuotteiden osalta. Huomaathan, että Verkkokaupan hinnat saattavat poiketa myymälöidemme hinnoista. 

Yhtiö ei takaa Tuotteen saatavuutta Verkkokaupassa. Mikäli tilaamaasi Tuotetta ei ole saatavilla, voimme toimittaa sinulle erikseen kanssasi sopimamme mukaisesti korvaavan Tuotteen, joka vastaa käyttötarkoitukseltaan ja laadultaan tilattua Tuotetta edellyttäen, ettei korvaavan Tuotteen hinta ylitä tilatun Tuotteen hintaa. 

Yhtiö varaa oikeuden ilman vastuuta tai aiempaa ilmoitusta muuttaa Tuotteen teknisiä tietoja tai keskeyttää tai lakkauttaa minkä tahansa Tuotteen myynnin Verkkokaupassa. 

Tilaamasi Tuotteet pyritään toimittamaan tilausvahvistusta seuraavien 1-5 arkipäivän kuluessa. Toimitamme tilaamasi Tuotteet yhtenä toimituksena, ja tilauksen toimitusaika määräytyy siten pisimmän toimitusajan mukaan. Toimitusaika ei ylitä 30 päivää, mikäli erikseen ei ole sovittu pidemmästä toimitusajasta. 

6. Toimitustavat 

Toimituksissa käytämme pääasiassa Postia sekä PostNordLogisticsia (MyPack). Toimitustavoista löydät lisätietoa osoitteesta [ lisää linkki ]. Tilatut Tuotteet on myös mahdollista noutaa myymälästämme osoitteessa Eteläranta 14, 00130 Helsinki. Toimituskulut vaihtelevat toimitustapojen mukaan ja ovat nähtävissä tilausta tehtäessä. 

7. Hinnat, verot ja maksutavat 

Tuotteesta kulloinkin veloitettava hinta on tilaushetkellä voimassa oleva hinta, joka näkyy tilauksesi koontitiedoissa ennen maksusuoritusta ja vahvistetaan tilauksen vastaanottokuittauksessa sekä tilausvahvistuksessa. Mikäli hinta on kirjoitusvirheen tai muun sellaisen johdosta ilmoitettu Verkkokaupassa ilmeisen virheellisesti, ei virheellinen hinta sido Yhtiötä. 

Käytettäessä mahdollista alennuskoodia, alennettu hinta näkyy tilauksesi koontitiedoissa ennen maksusuoritusta koodin syöttämisen jälkeen. Ostosumman perusteella myönnettyjä alennuksia saatetaan harkita uudelleen mahdollisten palautusten yhteydessä. 

Yhtiö voi halutessaan muuttaa hintoja ilman eri ilmoitusta. Muutettuja hintoja sovelletaan hintojen muutoksen jälkeen tehtyihin tilauksiin. 

Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron ja muut soveltuvat verot, mutta eivät sisällä toimituskuluja. Lisäkulut liittyen kuljetukseen sekä sen arvonlisäveroon tai muihin veroihin eritellään tilauksesi koontitiedoissa ennen maksusuoritusta. 

Ajantasainen lista Verkkokaupan maksutavoista ja niiden ehdoista löytyy osoitteesta [Maksutavat -linkki]. Verkkokaupan maksujenvälityksen toteuttaa Nets Oy yhteistyössä pankkien ja luottolaitosten kanssa. Palvelun käyttö ei vaadi rekisteröitymistä tai lisämaksujen suorittamista. Maksusi kirjautuu välittömästi suoritetuksi ja sähköpostiisi lähetetään maksuvahvistus. Maksuvahvistus sisältää linkin Verkko-ostajan palvelut -sivulle, jossa voit hoitaa mm. tuotepalautukset ja reklamaatiot toimituksen kaikissa vaiheissa. 

Nets Oy:llä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa. Kaikki tiedonsiirto ja rahaliikenne on SSL-suojattu. 

8. Peruuttamisoikeus ja Tuotteiden palauttaminen 

Huomioi, että Yhtiö käsittelee ja hyvittää palautuksia ainoastaan Tuotteista, jotka on ostettu Verkkokaupasta. 

Mikäli et ole vastaanottanut lähetystä 14 vuorokauden kuluessa saapumisilmoituksesta, palautuu lähetys Yhtiölle ja kauppa katsotaan peruutetuksi. Tällaisessa tapauksessa Yhtiö veloittaa sinulta sille aiheutuneista ylimääräisistä kuluista 25 euroa, joka vähennetään palautettavasta maksusta. 

Sinulla on kuluttajasuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilaus 14 vuorokauden kuluessa Tuotteen tai viimeisen toimituserän vastaanottamisesta (mukaan lukien viikonloput ja pyhäpäivät, pois lukien vastaanottopäivä) syytä ilmoittamatta. Peruuttamisoikeutta käyttääksesi sinun on ilmoitettava asiakaspalveluumme päätöksestäsi peruuttaa tilaus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla): 

K.A. Rasmussen Oy 
Osoite: Eteläranta 14, 00130 Helsinki 
Sähköposti: info@rasmussen.fi 

Voit myös käyttää tilausvahvistuksen yhteydessä toimittamaamme peruuttamislomaketta, mutta sen käyttäminen ei ole pakollista. Voit myös ilmoittaa peruuttamisesta sähköisesti Verkko-ostajan palvelut –sivulla; saat linkin sivulle maksuvahvistuksen yhteydessä. Jos käytätä tätä vaihtoehtoa, ilmoitamme sinulle viipymättä peruuttamisilmoituksen saapumisesta. 

Peruuttamista koskevan määräajan noudattamiseksi riittää, että pystyt osoittamaan, että olet lähettänyt ilmoituksen peruuttamisoikeuden käyttämisestä ennen määräajan päättymistä. Huomaathan, että pelkkä tavaran palauttaminen tai noutamatta jättäminen ilman erillistä peruuttamista koskevaa ilmoitusta ei riitä. 

Peruuttamisoikeutta ei kuitenkaan ole seuraavissa tilanteissa: 

1) sopimus koskee tavaraa, joka valmistetaan tai jota muunnellaan asiakkaan vaatimusten mukaisesti tai selvästi henkilökohtaisia tarpeita vastaavaksi, kuten Tuotteita, jotka on leikattu tai muutoin muokattu määrämittoihin; 

2) kulutushyödykkeen hinta riippuu rahoitusmarkkinoilla tapahtuvista vaihteluista, joihin Yhtiö ei voi vaikuttaa ja jotka voivat ilmetä peruutusaikana; 

3) sopimus koskee Tuotetta, joka voi nopeasti pilaantua tai vanhentua taikka joka luonteensa vuoksi on sen toimittamisen jälkeen erottamattomasti sekoittunut muiden tavaroiden kanssa; 

4) sinetöitynä toimitettu Tuote, jota ei terveydellisistä tai hygieniasyistä voida palauttaa, on avattu. 

Palautus on tehtävä viipymättä ja viimeistään 14 vuorokauden kuluessa peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Sinä vastaat Tuotteiden palauttamisesta johtuvista välittömistä kuluista. 

Tuotteiden pakkaaminen palautuslähetystä varten on vastuullasi. Tuotteet tulee pakata huolellisesti, jotta ne eivät vahingoitu kuljetuksessa. Yhtiö suosittelee käyttämään aina Tuotteen alkuperäistä pakkausta. 

Lain tarkoituksena on antaa sinulle oikeus tutustua Tuotteeseen niin kuin se on mahdollista myymälässä. Mikäli olet käyttänyt Tuotetta tai käsitellyt sitä huolimattomasti, vastaat Tuotteen arvon alentumisesta enintään Tuotteen täyteen arvoon saakka. 

Käyttäessäsi kuluttajansuojalain mukaista peruuttamisoikeuttasi, Yhtiö palauttaa saamansa maksun lukuun ottamatta niitä ylimääräisiä kustannuksia, jotka ovat aiheutuneet valitsemastasi muusta kuin tarjotusta edullisemmasta vakiotoimitustavasta, viimeistään 14 vuorokauden kuluttua peruuttamisilmoituksen vastaanottamisesta. Yhtiöllä on oikeus pidättyä maksun palauttamisesta, kunnes se on vastaanottanut palautuksen tai kunnes olet osoittanut lähettäneesi palautuksen. Suosittelemme säilyttämään tuotepalautuksen lähettämisen yhteydessä saamasi palautuskuitin, jotta tuotepalautuksen lähettäminen voidaan tarvittaessa todentaa. 

Maksupalautus tehdään sillä maksutavalla, jota olet käyttänyt tilatessasi Tuotteet. Maksupalautuksesta ei aiheudu sinulle ylimääräisiä kuluja. 

9. Tuotteiden virheet 

Yhtiö Tuotteen myyjänä vastaa Tuotteiden virheellisyydestä kuluttajasuojalain 5 luvun mukaisesti. Lakisääteisen vastuun lisäksi Tuotteille saatetaan antaa tuotekohtaisia takuita. Takuuaika ja takuun muut ehdot määräytyvät valmistajan takuuehtojen mukaisesti. Yhtiö ei vastaa Tuotteiden virheellisen asennuksen, käytön ja huollon tai sen laiminlyönnin taikka normaalin kulumisen aiheuttamista vioista. 

Mikäli huomaat sinulle toimitetuissa Tuotteissa olevan virheen tai toimituksesta puuttuvan tilattuja Tuotteita, pyydämme sinua ilmoittaa tästä asiakaspalveluumme viipymättä joko puhelimitse tai sähköpostitse: 

K.A. Rasmussen Oy 
Puhelin: 09 2764 270 (ma-pe klo 8.30–16) 
Sähköposti: info@rasmussen.fi 

Voit myös hoitaa tilaukseesi liittyviä asioita Verkko-ostajan palvelut –sivulla; saat linkin sivulle maksuvahvistuksen yhteydessä. 

Pyydämme sinua kuvaamaan virheen tai puutteen mahdollisimman selkeästi sekä toimittamaan meille kuvan viallisesta tuotteesta, mikäli mahdollista. 

Mikäli Tuotteessa todetaan olleen virhe, toimitamme tilalle virheettömän tai korvaavan Tuotteen tai hyvitämme virhettä vastaavan hinnan. 

10. Ylivoimainen este 

Yhtiö ei vastaa viivästyksestä tai vahingosta, joka johtuu Yhtiön vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, jota Yhtiön ei kohtuudella voida edellyttää ottaneen huomioon sopimuksentekohetkellä ja jonka seurauksia Yhtiö ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää tai voittaa. 

11. Palveluntarjoaja 

K.A. Rasmussen Oy (y-tunnus: 0908324-4) 
Osoite: Eteläranta 14, 00130 Helsinki 
Puhelin: 010 337 5000 (ma-pe klo 8.30–16) 
Sähköposti: info@rasmussen.fi 

12. Sovellettava laki ja riitojen ratkaisu 

Näihin Ehtoihin ja Verkkokauppaan sekä tehtyihin kauppoihin sovelletaan Suomen lainsäädäntöä. 

Osapuolet pyrkivät ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet ensisijaisesti neuvotteluin. Jos sopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, voit saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) 

ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn sinun tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Sinulla on myös oikeus saattaa asia riidanratkaisuelimen käsiteltäväksi Euroopan komission Online Dispute Resolution –foorumin kautta osoitteessa http://ec.europa.eu/odr. Ole hyvä ja käytä asian käsittelyn yhteydessä sähköpostiosoitettamme info@rasmussen.fi. 

Lisäksi sinulla on oikeus saattaa riita-asia käräjäoikeuden ratkaistavaksi, joko Yhtiön kotipaikan tai oman kotipaikkasi tai vakituisen asuinpaikkasi käräjäoikeuteen. 

13. Henkilötietojen käsittely